Skippa kolisar.

Har varit duktig i ett par veckor nu. Det är nolltolerans på socker och snabba kohydrater i hemmet. Som sockerjunkie, eller numera nykter sockerberoende saknar jag nog bröd mest. Bakar ofta och gärna fullkornsmatbröd, men inte ens det är tillåtet i min lilla sfär just nu. Orsaken är att dom sköna skinnbyxorna verkar ha krymt under vintern. Men nu har jag hittat något som funkar som substitut för mackan!

Oopsie bröd

Recept på ett lätt och luftigt LCHF bröd som går att använda till mycket!

Gör så här:
Dela på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna hårt med lite salt. Man ska kunna vända på bunken utan att vitorna rinner ur. Vispa gulorna i en annan bunke tillsammans med philadelphiaosten och (ev. lite bakpulver). Sedan vänder du försiktigt ner ostsmeten i vitorna. Lite i taget. Rör inte alltså, utan blanda försiktigt. Detta för att man vill bibehålla luften i smeten. Klicka sedan ut på smörat bakplåtspapper och grädda i ugnen på 150 grader i 25 minuter!

Variationsmöjligheter
Detta grundrecept går att använda till bl.a. smörgåstårta och rulltårta. Jag kastar även i lite solrosfrön, pumpafrön och goda kryddor. Kanske lite fiberhusk också om andan faller på.
Kommentera här: